Найбільший за весь час спостережень: 1 вересня астероїд розміром з місто проходить повз Землю (відео)

​Величезний астероїд "Флоренс" пройде на відстані 7 млн. км від нашої планети. Як повідомляють фахівці Лабораторії реактивного руху при Каліфорнійському технологічному інституті, це небесне тіло розміром приблизно 4,4 - 5,3 км в діаметрі.

Ця гігантська брила обертається, роблячи один оборот приблизно за 3 години, повідомляє NASA. Астероїди такого розміру ще не були помічені поблизу нашої планети за весь час спостереження за ними, передають Патріоти України.

"Флоренс" не становить небезпеки для людства: в момент його максимального зближення із Землею астероїд буде знаходиться в 18 разів далі від нашої планети, ніж Місяць.

Знаходження астероїда "Флоренс" близько від Землі дає можливість детально вивчити об'єкт. Для його спостереження застосовуватимуть радіотелескоп в Пуерто-Ріко, а також радіолокатори NASA в штаті Каліфорнія.

Як пояснив керівник Центру Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) з вивчення небесних тіл в навколоземному просторі Пол Чодес, багато астероїдів проходили на більш близькій відстані від Землі, проте всі вони були меншими за розмірами, ніж «Флоренс». З початку програми NASA зі спостереження за астероїдами це перший випадок, коли настільки великий астероїд зближується із Землею ».

Астероїд «Флоренс» був відкритий австралійськими астрономами в березні 1981 року. Він отримав назву на честь видатної британської громадської діячки Флоренс Найтінгейл (1820-1910), яка організувала службу медичної допомоги пораненим під час Кримської війни (1853-1856). За розрахунками астрономів, наступне зближення астероїда «Флоренс» з Землею відбудеться після 2500 року.

Астероїд можна буде побачити за допомогою телескопа. На небі він проходить в сузір'ях Південна Риба, Водолій, Козеріг і Дельфін.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хроніки оркостану: У Москві спалахнула пожежа на заводі (відео)

четвер, 2 травень 2024, 23:53

Три поверхи в адміністративно-виробничій будівлі на сході Москви охоплено вогнем. Пожежі присвоєно другий (підвищений) рівень складності. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України. Площа пожежі складає 2,5 тис. кв. м. Між двома пове...

"Привіт. Хлопок і задимлення": В Бердянську пролунали вибухи та почалася пожежа у казармах окупантів

четвер, 2 травень 2024, 23:44

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області ввечері 2 травня було чути вибухи. Про це заявив у Telegram радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко, передають Патріоти України. "Бердянськ. Привіт. Хлопок і ...