Найбільший астероїд з тих, що коли-небудь наближались до Землі: Як це було (відео)

​1 вересня гігантський астероїд Флоренс благополучно пролетів на відстані 7 млн км від Землі – це наближення одного з найбільших за всю історію астероїдів.

З моменту старту програми NASA, яка спрямована на виявлення і відстеження таких об'єктів, Флоренс став найбільшим астероїдом, який небезпечно зблизився з нашою планетою, передають Патріоти України.

Відстань у 7 млн км вважається відносно близькою, але при цьому астероїд не становить жодної загрози для Землі. Багато астероїдів проходили ближче до Землі, ніж Флоренс, але всі вони були меншими за розміром.

Вважається, що загрожують людству астероїди діаметром більше 1 км, а діаметр Флоренс – 4,4 км. Але наразі землянам нема чого боятися – можливо, загроза з'явиться після 2500 року.Астероїд ФлоренсАстероїд (3122) Флоренс був виявлений американським астрономом Шелте Басом в обсерваторії Сайдинг-Спрінг в Австралії в березні 1981 року. Його назвали на честь англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...