Найбільша змія в історії Землі: Чи здатний прадавній монстр відродитись на планеті

У заболочених південноамериканських джунглях приблизно 58 мільйонів років тому жив гігантський удав. Довжина величезної змії становила близько 14 метрів, а вага більше однієї тонни. За словами вчених, удав досить легко міг проковтнути цілого крокодила

Самая большая змея может вновь появиться на Земле

До недавна дослідники не знали про існування цієї викопної змії, відкриття якої дозволить вченим дізнатися більше про минуле, а також, ймовірно, заглянути в майбутнє, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Знахідка була зроблена при розкопках у вугільній шахті в місті Керрехон (Колумбія). Удав отримав назву Titanoboa cerrejonensis (Колосальний боа з Керрехона), та, на думку експертів, він є родичем анаконди й сучасного удава.

Самая большая змея может вновь появиться на Земле
Змія не була отруйною - свою здобич вона вбивала за допомогою величезної стискаючої сили (понад 180 кілограмів на 6,4 кв. См). Відзначимо, що таке навантаження отримала би людина, якби потрапила під вагу в півтора Бруклінських моста. Вчені вважають, що після того, як вимерли всі динозаври на планеті, удав Тітанобоа був найбільшим хижаком на всій Землі протягом 10 мільйонів років.

Самая большая змея может вновь появиться на ЗемлеВеличезні розміри змії, на думку дослідників, можна пояснити тим, що на екваторі було набагато спекотніше, ніж зараз. Також вчені відзначають, що в період існування керрехонскіх тропічних лісів рівень вуглекислого газу в атмосфері Землі був вище нинішнього приблизно на 50 відсотків.

Самая большая змея может вновь появиться на ЗемлеДля того щоб зрозуміти, як доісторичний удав співвідноситься з сучасним тваринним світом, а також вивчити раціон його харчування й отримати уявлення про його зовнішній вигляд, вчені вирішили вивчити останки цієї рептилії. Знайдені останки трьох черепів, які дозволили дослідникам повністю реконструювати будову голови цієї величезної рептилії.

Самая большая змея может вновь появиться на ЗемлеУ Смітсонівському музеї природної історії в США виставлено муляж в натуральну величину, а в наступному році він відправиться в турне по Америці. Очікується, що подальше вивчення дозволить вченим дізнатися як продавній тваринний світ, так й отримати нові дані про історію земного клімату.

Самая большая змея может вновь появиться на Земле
Таким чином, скам'янілості можуть розповісти про наслідки нинішніх змін клімату. Також вчені не виключають, що якщо на Землі знову підвищиться температура, то гігантський удав цілком може повернутися на нашу планету, проте для цього потрібно близько мільйона років.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...