Нагадаємо про те, що треба вживати у спеку

Серпневий раціон має бути таким: насичений сніданок, низькокалорійний перекус замість обіду та вечеря з легкозасвоюваного білка і овочів.

Коли спека надворі, їсти сильно і не хочеться. І не треба. Тому акцент робимо на сніданку, коли ще відносно прохолодно, передають поради дієтолога Патріоти України.

Оскільки всяке підвищення і пониження температури - це стрес для організму, хоч і незначний. Невеликий стрес має оздоровлюючі властивості, мобілізує захисні сили організму (це явище має назву гормезис).

Щоб посилити горметичні властивості спеки, раціон наповнюємо продуктами-адаптогенами, з протизапальними, антиоксидантними, тонізуючими властивостями.

СНІДАНОК

Багато всякого ЗЕЛЕНОГО ЛИСТЯ всіх відтінків - це фолати, які оберігають серце від інфаркту (знижують рівень амінокислоти гомоцистеїну -- своєрідного сигналу організму, що з людиною може трапитись інфаркт), індолами та поліфенолами - пігментами, що покращують здатність печінки до детоксу.

ОВОЧІ РІЗНИХ КОЛЬОРІВ - перець, помідори, фіолетовий салат радічіо, свіжу ріпчасту цибулю, авокадо, листочки буряка - кольорові пігменти, наприклад, каротиноїди бета-каротин та лікопен з перцю та помідорів захищають шкіру від шкідливої дії сонячних променів. Потрібно вживати з корисними жирами, тоді всі ці пігменти будуть засвоюватися в повній силі.

Такими ЖИРАМИ є гама-ліноленова кислоти із стебел портулаку (корисний підвид омега-6) і олеїнова із авокадо. А також омега-3 із печінки тріски. Омега-3 заслуговують на особливу увагу: вони мають сильну протизапальну дію, і запобігають утворенню тромбів (особливо актуально в спеку людям з високим тиском, варикозною хворобою і взагалі всім, кому вже за 40+. А у печінці тріски є також і вітамін Д, що діє не лише протизапальну дію, але і покращує структуру кісток, шкіри, судин, і захищає від мутацій та онкологічних захворювань. Корисними жирами багате і насіння чіа.

БІЛОК - рослинний із грибів шиїтаке і трохи витриманого сиру. Шиїтаке - король-адаптоген.

Обліпиха - королева по вмісту різних водорозчинних вітамінів, каротиноїдів, флавоноїдів. Має протизапальний, противиразковий, антитромботичний, антиалергічний, протираковий та багато інших ефектів. Напій треба готувати так, щоб розмолоти і насіння, там всього корисного також дуже багато.

Любіть життя і людей навколо, бережіть свої здоров'я і природу, бо кожна мить на цій землі є неповторною!

Ось мій сніданок на двох:

  • 1. Тарілка зелені, овочів.
  • 2. Ягоди і фізаліс.
  • 3. Гречка з грибами шіїтаке.
  • 4. Сир зрілий.
  • 5. Печінка тріски.
  • 6. Обліпиховий напій.
  • 7. Насіння чіа, настояне на мигдалевому молоці, без цукру. З'їли із ягодами.

А тепер придивіться уважно, і побачите, як багато овочів, ягід і рослинної їжі.

Оксана СКИТАЛІНСЬКА

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...