Надможливості? Ні, реальність: Учені пояснили, як мозок людини "передбачає" майбутнє

Мозок вміє "домалювати" те, що трапиться через мить.

Фото з відкритого джерелаНаш мозок непогано справляється із завданням заповнення прогалин, коли мова заходить про сприйняття - часто настільки добре, що ми бачимо результат події ще до того, як воно закінчується. Нове дослідження показало, що передбачення майбутнього відбувається швидше, ніж в реальності, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До сих пір дослідження зорової зони кори головного мозку, що відповідає за уяву, в аспекті передчуття майбутніх подій проводилися тільки на тваринах. Вчені Університету Неймегена (Нідерланди) першими вивчили те, що відбувається в мозку людини.

Учасники експерименту, 29 студентів, дивилися, як біла точка рухається по екрану, 108 разів поспіль. В кінці їх мозок точно знав, чого очікувати від цієї точки. Потім, коли ці очікування закріпилися, їм показали випадкову послідовність 24 рухів точки. Деякі повністю походили на попередні, інші - лише в початковій або кінцевій фазі.

Коли добровольці дивилися на точку, висвічувались відповідні зони зорової кори, що було видно на функціональної магнітно-резонансній томографії. І коли студенту показували точку, він подумки завершував її рух, але в два рази швидше, ніж це робила точка.

Таким чином, було доведено, що у нас є спосіб швидко візуалізувати відносно прості рухи, наприклад, що летить в нашу голову м'яч, як мінімум в два рази швидше, ніж це станеться насправді. І не виключено, що цю здатність передбачати майбутнє можна розвивати.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...