"Над суперсамолетом Рогозина МС-21 нависла незавидная перспектива", - Злий Одесит

​Російський середньомагістральний середньофюзеляжний пасажирський літак МС-21, який розраховував на тверді контракти, через кризу авіаперевезень може і зовсім виявитися літальним апаратом обмеженої серії.

На початку минулого літа в російських ЗМІ з небувалою експресією висвітлювали перший політ середньомагистрального середньофюзеляжного пасажирського літака МС-21, про який сам Дмитро Рогозін сказав наступне: «Ми створили літак, який літає». Можливо, для Рогозіна це і було досягнення, то, що створений літак літає, але чи полетить, ось в чому питання, зауважують Патріоти України?

Всі прекрасно пам'ятають незавидну долю іншої легенди російського громадянського авіапрому, яка успішно порошиться - Sukhoi Superjet 100, гроза і вбивця Boeing 737 і Airbus A320. Правда, в справному стані на сьогоднішній день всього 60% цих гроз і вбивць. Але, що ж до МС-21?

На успіх літака і його життєздатність дуже сильно впливає окупність. Причому, мова йде не тільки про внутрішній, але і про зовнішній ринок. У випадку з МС-21 основна ставка робилася лише на внутрішній ринок, оскільки за межами поребрика цим літаком практично ніхто не зацікавився всерйоз. А тому, російські ЗМІ піднімали дух ура-патріотичних верств розповідями про твердих контрактах на 175 даних літаків для російських авіакомпаній. Однак…

Твердий контракт в умовах російської дійсності, це щось хитке і нестабільне. Так, буквально вчора авіакомпанія ВІМ-Авіа звернулася за допомогою до уряду, оскільки перевізник не може не те, що б зарплати виплачувати, а навіть заправляти літаки. А між тим, ВІМ-Авіа повинні були закупити 15 одиниць МС-21!

Таким чином, вже на сьогодні тверді контракти порідшали. А з огляду на кризу авіаперевезень в Росії, говорити навіть про 160 літаках МС-21 не доводиться. І в даному випадку ВІМ-Авіа виявилася як першою ластівкою незавидною долі МС-21.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...