На засудженого в Криму активіста Балуха "повісили" нову справу

​Український активіст Володимир Балух, засуджений у Криму за статтею про зберігання боєприпасів і вибухових речовин, поскаржився, що начальник ізолятора тимчасового тримання селища Роздольне Валерій Ткаченко образив і вдарив його.

11 серпня ув'язнений поскаржився, що начальник ізолятора тимчасового тримання селища Роздольне Валерій Ткаченко образив і вдарив його. Начальник ІТТ подав у відповідь свою скаргу на Балуха, повідомляють Патріоти України з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Ткаченко заявляє, що 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ув'язнений нібито вдарив його ліктем у живіт у коридорі, після чого зайшов у камеру, узяв флакон мийного засобу та вдарив начальника ІТТ по правій руці.

22 серпня Слідчий комітет РФ за заявою Ткаченка порушив проти ув'язненого кримінальну справу за ч. 1 ст. 318 (застосування насильства щодо представника влади) Кримінального кодексу РФ.

Відомого своєю проукраїнською позицією жителя кримського села Серебрянка Балуха затримали 8 грудня 2016 року після обшуку в його будинку. Як стверджували у ФСБ, на горищі будинку чоловіка виявили 90 набоїв і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що співробітники спецслужби підкинули боєприпаси. 27 грудня активіста заарештували.

4 серпня 2017 року кримський суд засудив Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин. Балух своєї провини не визнав.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Планети постануть на небосхилі у незвичному параді": Карпатський мольфар назвав час кардинальних змін у війні (відео)

середа, 1 травень 2024, 23:05

У затишному карпатському селі, на мальовничій полонині серед гір живе відлюдник на ім'я Яків. Це старий чоловік з довгою сивою бородою і палаючими очима, наповненими незбагненною мудрістю. Яків належав до давнього роду гуцульських мольфарів, хранителів...

Боєць "Азова" розповів, чи можна було втримати Маріуполь у 2022-му

середа, 1 травень 2024, 22:41

Якби гарнізон Маріуполя, зокрема "Азов", 2022 року мав хоча б на тисячу бійців більше, події могли розвиватися зовсім інакше. Чи могли Сили оборони втримати "місто Марії", розповів офіцер бригади "Азов", оборонець Маріуполя на "Азовсталі" Ілля Самойлен...