На венесуельському майдані пролилась перша кров (фото)

У Венесуелі на минулих вихідних відбулися акції протесту проти виборів у Національну конституційну асамблею, які обернулися масовими заворушеннями і загибеллю активістів.

Фото: obozrevatel.com

Про це передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Протестуючі проти президента Ніколаса Мадуро намагалися зводити барикади на дорогах в центрі Каракаса і вступали в бої з силовиками, які в свою чергу намагалися очистити від активістів територію міста.

За даними влади, в ході зіткнень загинуло 10 осіб. Таким чином, як зазначає агентство, 30 липня стало одним із найзапекліших днів за чотири місяці опозиційних протестів.

У свою чергу, губернатор штату Міранда Енріке Капрілес заявив про 16 жертв.

"Один з найбільш похмурих днів в історії нашої батьківщини. Опустіть зброю! Вже вбито 16 венесуельців", - написав він у своєму мікроблозі у Twitter.

Мадуро сказав, що вибори в Національну асамблею встановлять мир в Венесуелі, змінивши конституцію країни. У свою чергу, опозиційні партії зазначили, що вибори сфальсифікують, щоб розширити повноваження нинішнього президента. Його підозрюють у намірі розпустити Конгрес країни і відкласти майбутні вибори президента.

Reuters зазначає, що на час голосування 30 липня Каракас був закритий, виборчі дільниці були в основному порожніми, що "завдало удару по легітимності голосування".

Представники опозиції заявили, що 31 липня мають намір продовжувати протести.

"Навіть якщо вони виграють сьогодні, це не триватиме довго. Я продовжу виходити на вулиці тому, що незабаром це закінчиться", - заявила прихильниця опозиції Берта Ернандес.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...