На скільки блискавка небезпечна для авто та пасажирів

​З огляду на бушуючу в регіонах негоду - дуже актуальне питання!

Наскільки ж небезпечною може бути блискавка для водія і автомобіля? Чи може блискавка уразити людину, що знаходиться в салоні і чи безпечно їздити в таку погоду, задаються питанням Патріоти України?

Серед автомобілістів «гуляють» найрізноманітніші переконання з цього приводу. Але, якщо подивитися на речі без упереджень, то стає ясно, що автомобіль - це найбезпечніше після будинку місце під час грози (гольфмобілі і кабріолети з відкинутим дахом не береться до уваги).

Салон автомобіля ізольований від залізного кузова. На підлозі, як правило, гумові килимки, надійний захист від струму. Правда, металевих деталей всередині салону, наприклад дверних ручок, краще все ж не торкатися. Кузов автомобіля в цьому випадку буде виконувати функцію клітки Фарадея, блокуючи електричний розряд і не даючи йому проникнути в салон авто.

А ось рух в таку погоду краще припинити, оскільки в разі потрапляння в ваш автомобіль при русі, розряд може вивести з ладу електроніку.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...