На Львівщині на річницю відкрили бюст великому українському артисту

​Пам'ятник встановили у селищі Куликів до 76-ї річниці від дня народження народного артиста України Богдана Ступки.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства культури. Відкриття погруддя відбулося біля музейної кімнати в Народному домі Куликова, яка почала працювати до 75-ї річниці від дня народження актора.

Як зазначив під час церемонії міністр культури України Євген Нищук, надзвичайно важливо не тільки зберігати пам'ять про видатного українця, а й продовжувати його високопрофесійний рух. «Неможливо оцінити втрату Богдана Ступки для української культури.

Його вік дозволяв творити неймовірні театральні та кіно-образи, розповідати з гумором і мудрістю історії, передавати його досвід нам. Кожному, бо ми всі його учні. Саме тому цей бюст - знаковий, до нього повинні приходити діти, натхненні приступити до творчої роботи, і поки буде жити повагу і триватиме його справа - буде жити пам'ять, буде жити сам Ступка», - сказав Нищук.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...