Моторошні умови проживання простих гонконгців (фото)

"Для почитати" нашим вічним скаржникам.

Фото: uainfo.org

Будь-яке наше житло після "цих" буде здаватися справжнім замком. Патріоти України та Нескучные новости не можуть не погодитись.

Рівень життя в сучасному Гонконзі один з найвищих у світі. Там найвищі доходи на душу населення в регіоні, Гонконг також вважається одним з провідних міжнародних фінансових центрів.

Мало хто бачив зворотний бік життя провідного фінансового центру Азії. Частина населення живе в хостелах, званих "будинками-трунами", де в одній кімнаті знаходяться і ліжко, і туалет, і раковина.

Причина поширення "будинків-трун" - стрімке подорожчання нерухомості, вартість якого з 2012 року збільшилася майже на 50 відсотків. Зараз нерухомість Гонконгу вважається однією з найдорожчих у світі.

Організація Об'єднаних Націй засудила це житло, назвавши його як "образу людської гідності". Але у деяких жителів Гонконгу просто немає іншої альтернативи.

Мати-одиначка Лі Суне Вень живе в однокімнатній "взуттєвій коробці" на 11 квадратних метрів разом з 6-річним сином і 8-річною донькою.

Чи розповіла, що вона отримує зарплату 4500 гонконгських доларів (580 доларів США), працюючи на виробництві прикрас для тортів. Половина її зарплати йде на оплату комунальних платежів, решта грошей потрібні щоб хоч якось прожити. У дітей немає місця навіть для домашньої роботи.

63-річний Вонг Тат Мін останні чотири роки займає ще більш скромний "будинок-труну". Він платить $ 317 за приміщення площею 1 метр на 2 метри, в якому помістився тільки спальний мішок, маленький телевізор і електричний вентилятор.

Найдивніше, що квадратний метр подібного житла коштує майже стільки ж, як і в нормальній квартирі міста. Просто площа "трун" в рази менше.

Подібна ситуація склалася у кількох сотень тисяч жителів Гонконгу, з населенням в 7,3 млн. І поліпшень найближчим часом ніхто не бачить. З кожним роком розшарування населення все збільшується.

І вартість оренди цих "трун" зростає з кожним роком. Влада Гонконгу вважають цю проблему однією з найважливіших в районі, але якихось конкретних дій зроблено поки не було.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...