Москва витрачає мільярди на Венесуелу, - Reuters

​Москва багатомільярдними кредитами рятує уряд Ніколаса Мадуро від дефолту в обмін на доступ до нових нафтових родовищ у Венесуелі.

Уряд Росії в терміновому порядку кредитує владу Венесуели, щоб врятувати від банкрутства державу, очолювану банкрутом-диктатором, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Натомість Москва отримає доступ до найбагатших венесуельських родовищ нафти. Про це повідомило в понеділок, 14 серпня, агентство Reuters з посиланням на неназвані джерела в політичних і ділових колах, знайомі з ходом переговорів.

Державна нафтогазова компанія Венесуели PDVSA вже кілька місяців в закритому режимі веде переговори з "Роснефтью" про капіталовкладення в найпродуктивніші нафтові родовища. Йдеться приблизно про дев'ять нових об'єктах на додаток до вже наявних у розпорядженні концерну п'яти об'єктів, повідомили агентству високопоставлені урядовці в Каракасі.

У квітні "Роснефть" заплатила понад 1 млрд доларів в обмін на гарантію майбутніх поставок нафти, заявив представник керівництва PDVSA. Як мінімум в двох ситуаціях російські гроші допомогли Венесуелі уникнути дефолту, а президенту Мадуро - втриматися при владі.

Офіційно сторони відмовилися коментувати Reuters цю інформацію.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...