Місія на Марс стає реальніше: NASA почне випробування ядерних реакторів для живлення першої колонії

​У вересні аерокосмічне управління США почне тестувати уранові компактні ядерні реактори, призначені для забезпечення енергією майбутніх колоністів Марса.

Фото з відкритих джерелВ рамках програми Kilopower на полігоні в штаті Невада будуть задіяні силові установки по 10 КВт, розміри яких не перевищують двох метрів у висоту. Як пишуть експерти NASA, для автономності марсіанської станції буде потрібно чотири реактора, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вироблена енергію піде насамперед на виробництво палива, регенерацію атмосфери і води. Також від установок буде живитися все обладнання, включаючи батареї марсоходів.

"Покладатися на сонячну енергію - складне завдання на Марсі, який отримує лише третину сонячного світла в порівнянні з Землею", - відзначили в NASA.

За словами представника дослідницького центру NASA в Клівленді Лі Мейсона, який відповідальний в управлінні за програму зі зберігання енергії, це буде перший з 1960-х років випадок, коли відомство працює з реактором для космічних цілей.

У проект інвестують близько $ 11 млн.

"Можна оптимістично назвати цифру в $ 10 млрд на людину", - раніше заявив американський бізнесмен Ілон Маск у відповідь на питання про вартість програми колонізації Червоної планети.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...