Маріуполь ускладнив життя Григорію Суркісу в УЄФА

​Президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов просить президента УЄФА Александра Чеферіна перевірити легітимність обрання Григорія Суркіса віце-президентом та членом Виконкому УЄФА у 2015 році.

Журавльов направив до Союзу європейських футбольних асоціацій відповідного листа, повідомляють Патріоти України.

У ньому президент ФФМ зазначає, що у Федерації футболу України немає даних щодо висування Григорія Суркіса від України колективними членами ФФУ до керівного органу УЄФА.

Журавльов просить перевірити легітимність обрання Суркіса на ці посади, і в разі виявлення фальсифікації документів, посприяти у відкликанні Григорія Суркіса з цих посад. Також "Українська правда" отримала доступ до листа Журавльову від генерального директора ФФУ Юрія Запісоцького, в якому зазначається, що у ФФУ, справді, немає даних щодо висування Суркіса колективними членами ФФУ чи Виконкомом організації у період з 2014 року.

Як відомо, Григорій Суркіс був переобраний віце-президентом УЄФА у квітні 2017 року терміном на два роки. На цьому ж конгресі УЄФА було прийнято рішення, що до Виконкому організації можуть бути обрані лише активні члени національних асоціацій (президент, віце-президент, генеральний секретар). Григорій Суркіс наразі має лише посаду почесного президента ФФУ, а отже не зможе бути переобраний до Виконкому УЄФА на наступних виборах.

Також варто додати, що кожен з віце-президентів УЄФА та членів Виконкому мають бути делеговані та представляти національну футбольну асоціацію.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...