Майбутнє на порозі: У Канаді вже викладають марсіанську архітектуру

Мета - розробка реальних проектів поселень на Марсі.

Фото з відкритих джерелСтуденти магістратури канадського Університету Калгарі займаються проектуванням жител для майбутніх колонізаторів Марса. На новому курсі Mars Studio вони повинні розробити архітектурні проекти поселень на 6 і на 100 чоловік. Серед лекторів курсу заявлені експерти NASA і канадський астронавт Роберт Терск. Розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Університет Калгарі запустив перший в світі курс з марсіанської архітектури Mars Studio. Студенти-магістри, які вивчають дизайн середовища, досліджують можливості будівництва житлових комплексів на Марсі з урахуванням клімату та умов планети. На першому етапі архітектори повинні представити проект тимчасового поселення на 6 осіб для будівництва в 2030 році. На другому етапі потрібно придумати житловий комплекс на 100 чоловік для зведення до 2050 року.Запрошеними експертами курсу виступили шість лекторів, включаючи фахівців з Космічного архітектурного центру NASA і колишнього астронавта Канадського космічного агентства доктора Роберта Терска, який в 2009 році побив рекорд по тривалості космічного польоту серед канадців.

За прогнозами Терска, через 10 років перше космічне поселення зведуть на Місяці. Через 20 років аналогічні проекти з'являться на Марсі, а космічна архітектура стане галуззю, що процвітає впевнений Терск.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....