Майбутнє на порозі: Німці презентували швидкісний вантажний потяг-беспілотник

Німецькі дослідники з German Aerospace Centre (DLR) представили проект високошвидкісного автономного товарного поїзда, вагони якого зможуть самостійно їздити, розвантажуватися і з'єднуватися з основним складом.

30400

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости повідомляють, що ідея полягає в тому, щоб перетворити класичний швидкісний поїзд в товарний і надати йому третій клас автономності. За словами головного менеджера проекту Йоахіма Вінтера, поїзду планується надати такі ж аеродинамічні властивості, які є у пасажирських, на зразок TGV.

Для цього доведеться відмовитися від громіздких морських контейнерів, які «вбивають всяку аеродинаміку». «Майбутнє - за невеликими посилками, які люди замовляють по інтернету, в основному, з Азії», - каже Вінтер.

Особливістю поїзда має стати автономність кожного вагона, які будуть забезпечені власним комп'ютером і двигуном. Це дозволить вагонам самостійно роз'їжджатися в зону навантаження, отримувати товар і повертатися до локомотиву, економлячи таким чином час.

Проектом зацікавилися деякі компанії, зокрема, Siemens. Однак для того, щоб все запрацювало, необхідна інфраструктура, каже Вінтер. Він сподівається, що подібні товарні потяги будуть потрібні для поїздок до Китаю через Росію. Цьому можуть сприяти переговори між двома країнами про модернізацію Транссибу і можливий перехід на єдину залізничну колію між Росією і Європою.

На думку Вінтера, німецьким компаніям і владі слід поквапитися, тому що місце європейців на ринку безпілотних швидкісних товарних поїздів можуть зайняти китайці, які самі почнуть доставляти свої товари через Росію. Проект інженерів повинен бути втілений до 2025 року.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...