МАФокаліпсіс у Києві: Біля КПІ розтрощили торгівельні ятки

Відбувся плановий демонтаж незаконно встановлених "малих архітектурних форм".

Про це у facebook повідомила речник підземки Наталка Макогон, передають Патріоти України. "На КПІ демонтували МАФи", - написала вона і виклала у мережу фото.

Частина користувачів соцмережі називають такі нічні демонтажі "безпорядком і знищенням майна", інші радіють, бо їм дуже набрид "шанхай".

Як повідомив в.о. директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв, з 1 по 20 серпня демонтажні бригади прибрали 39 незаконних тимчасових споруд загальною площею близько 740 м2.

"Серед найбільших демонтованих споруд (від 30 до 150 м2) – літній майданчик при кафе/барі та капітальна незаконна споруда на вулиці Спаській, 2. Ще один великий літній майданчик при кафе/барі демонтовано на проспекті Героїв Сталінграду, 18-б", - написав він.

Також демонтажники евакуювали одну кава-автівку, низка незаконних павільйонів, стаціонарних кіосків та кіосків на колесах типу "купава" тощо.

Як відомо, МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут" уже трощили уночі 4 грудня 2016 року.

Тоді нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець пояснив "Українській правді. Київ", що ці МАФи стояли незаконно ще з 2012 року, власників цих споруд неодноразово просили демонтувати конструкції самостійно.

19 грудня Білоцерковець сказав, що міська має намір облаштувати невеликий сквер на місці незаконних кіосків на КПІ. 22 грудня комунальники планували продовжити демонтаж МАФів на КПІ, однак не змогли цього зробити через супротив власників кіосків.

За даними поліції, у сутичках постраждали 5 осіб: двоє правоохоронців та троє цивільних громадян. 26 грудня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко доручив Прокуратурі Києва дати правову оцінку діям правоохоронців та комунальників під час демонтажу МАФів у Києві.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...