Лукашенко незадоволений нововведеннями Росії на спільному кордоні

Він зазначив, що до цього рівноправність росіян і білорусів на кордоні викликала у нього гордість.

Фото: REUTERSПрезидент Білорусії Олександр Лукашенко висловив занепокоєння відновленням прикордонних зон на кордоні з Росією і охолодженням відносин між країнами. Про це він заявив в ефірі одного з російських телеканалів, повідомляють Патріоти України.

«Ми пишалися тим, що у нас рівні права для росіян і білорусів. Сьогодні вже починаємо витівки на кордоні, прикордонників росіяни вивели на кордон, митники починають поводитися незрозуміло як, блокують товари. Люди з третіх країн лише через міжнародні пункти пропуску - тобто недовіра вже до нас», - заявив Лукашенко.

Він додав, що Москва і Мінськ «багато втратили на багатьох напрямках». Як повідомлялось раніше, під час візиту до Києва в липні Лукашенко запевнив, що територія Білорусі ніколи не буде використовуватися для агресії проти України. Також, Лукашенко підкреслив, що українсько-білоруський кордон ніколи не стане кордоном війни. Крім цього, білоруський президент сказав, що готовий виконати всі доручення Порошенка і Путіна для допомоги у вирішенні конфлікту на Донбасі, і висловив готовність сприяти його вирішенню.

7 квітня Лукашенко звинуватив Кремль у неготовності до створення союзної держави. Він висловив думку, що відсутність рівноправності Москви і Мінська є причиною економічних проблем Білорусі. Договір про створення союзної держави був підписаний Москвою і Мінськом в 1997 році. Це наддержавна організація з поетапно створюваним єдиним політичним, економічним, військовим та митним простором.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...