Літаюче таксі: Перспективний проект вже залучив майже $100 мільйонів інвестицій

​Німецький стартап з виробництва літаючих електричних таксі став одним з найперспективніших проектів у Європі, залучивши 90 млн доларів на подальші розробки й виробництво.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

У число інвесторів компанії увійшли китайський інтернет-гігант Tencent, міжнародна венчурна компанія Atomico, а також ряд інших підприємств.

Lilium працює над створенням нового класу електричних літальних апаратів з вертикальним зльотом. У квітні інженери компанії успішно випробували двомісний реактивний літак, здатний переходити від режиму вертикального зльоту до горизонтального польоту, характерного для звичайних літаків.

Відразу після цього керівництво компанії заявило про плани створення пятиместного "літаючого таксі".

Очікується, що літак зможе долати до 300 км на одній зарядці акумуляторів, максимальна швидкість такого літального апарату складе 300 км/ч. За словами керівника проекту, Lilium дозволить своїм власникам долати 20-кілометровий відрізок від Манхеттена до міжнародного аеропорту Нью-Йорка ім. Дж. Кеннеді всього за 5 хвилин.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...