Китай розробляє дрони, які зможуть перевезти небувалий вантаж

Про це оголосив найбільший китайський інтернет-магазин JD.com.

Фото: naked-science

Компанія JD.com заявила, що почне тестувати однотонні безпілотні літальні апарати в рамках транспортної мережі, яку вона розробляє для покриття північної китайської провінції Шаньсі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В умовах Китаю дрони покликані в першу чергу вирішити проблему доставки вантажів в сільських районах, де великі відстані означають зростання транспортних витрат. Однак нові однотонні безпілотники займуться не тільки перевезенням споживчих товарів у віддалені райони, а й сільгосппродуктів в міста. JD.com вперше запустила безпілотну систему доставки покупок в листопаді минулого року.

Тоді в ній використовували дрони меншої вантажопідйомності. Інші бренди електронної комерції, включаючи Amazon.com, також експериментують з використанням транспортних безпілотників, проте ця ідея поки впирається в труднощі, причому не тільки технічного плану.

Корисне навантаження в одну тонну поки перевершує можливості більшості використовуваних конструкцій, проте в XXI столітті подолання цього бар'єру не виглядає найбільшою проблемою. Доступ масивних конструкцій в небо, як правило, санкціонується законодавством. У США польоти великовантажних дронів поки дозволяють тільки на експериментальній основі. Подібна ситуація і в інших розвинених країнах світу.

Перспективи китайців стати світовими лідерами нових технологій, в принципі, виглядають непогано. JD.com вже заявила, що для ведення розробок створить спільний науково-дослідний центр з Сіаньскою національною громадянською аерокосмічною промисловою базою. Вузли майбутньої мережі доставки в Шаньсі будуть діяти в радіусі 300 км, а бази безпілотників створять по всій провінції.

Крім того, Китай є батьківщиною найбільшого в світі виробника цивільних безпілотних літальних апаратів DJI в південному місті Шеньчжень.На даний момент JD.com управляє власною загальнонаціональною мережею з декількох тисяч станцій доставки, в яких працюють 65 000 співробітників. Компанія стверджує, що має 235 мільйонів постійних клієнтів. Прибуток за перший квартал, в порівнянні з попереднім роком, зріс на 41,2% і склав 76,2 млрд юанів (11,1 млрд доларів США).

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...