Китай починає сердитись: До кордону з КНДР підтягнуто війська

Піднебесна готова до будь якого розвитку подій.

Фото: eurasian-defence

Керівництво Китаю через зростання напруженості навколо Корейського півострова додатково розгорнуло на кордоні з КНДР стотисячне військове угрупування, з тривогою повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Паралельно підвищено рівень готовності ЗС КНР. Такі посилені заходи обережності буле введені з середини квітня.

Як неодноразово в останній час заявляли США, не виключено жодного варіанту дій відносно КНДР, яка посилено просуває свою ракетно-ядерну програму. Зокрема, торік Пхеньян провів два ядерних випробування та зробив 20 пусків балістичних ракет різних типів.

Зараз, згідно зі спостереженнями з космосу, все готово для шостого підриву ядерного пристрою на полігоні на північному сході КНДР.

В Японське море у цей момент рухається ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем Carl Vinson ("Карл Вінсон"). Паралельно вона проводить навчання з японськими ракетними есмінцями "Асагара" та "Самідаре". Фактично вони відпрацьовують взаємодію у складі єдиного підрозділу.

Припускається, що ударна група пройде через Корейську протоку повз острова Цусіма та переміститься у Японське море. У його акваторії відбудуться нові навчання цього з’єднання та ВМС Японії. Плануються також навчання ВМС Південної Кореї.

Проведення великих військових маневрів у Японському морі за участі авіаносної групи США практично безпрецедентне. До цього часу Токіо та Вашингтон уникали таких дій, щоб не збільшувати напругу у стосунках з країнами регіону, відзначають японські ЗМІ.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...