Кулінарна революція у США: У продаж надійшло штучне м'ясо

Технологічне м'ясо з'явиться на полицях 280 магазинів великої торговельної мережі Safeway.

Штучне м'ясо. Фото з відкритих джерелКомпанія Beyond Meat, яку фінансує Білл Гейтс, планує розширювати популярність свого штучного м'яса. Найближчим часом м'ясо з горохового білка, дріжджового екстракту і кокосового масла надійде в магазини мережі Safeway, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Раніше бургери від Beyond Meat можна було спробувати тільки в декількох ресторанах на Західному узбережжі і в магазинах Whole Foods. Тепер у компанії є шанс вийти на більш широкий загал. М'ясо з'явиться на полицях 280 магазинів великої торговельної мережі Safeway.

«Це дуже важливий крок на шляху того, як ми сприймаємо м'ясо, - каже CEO Beyond Meat Ітан Браун. - Всі ми думаємо, що тварини повинні використовуватися для отримання м'яса, але це брехня». Людству так думати зручніше, тому що це смачніше. До сьогоднішнього моменту продукти, на яких стоїть маркування «штучне м'ясо» найменше походили на м'ясо. Найчастіше їх можна було знайти серед пакетів з замороженими овочами. Вегетаріанські котлети більше схожі на подрібнені боби і кукурудзу, ніж на справжню яловичину.

Beyond Meat намагаються зробити так, щоб їх «м'ясо» було максимально схоже на справжнє: і за смаком, і за структурою. Вони додають в нього висушений буряк, різні соки, щоб котлета на сковороді поводилася так само, як справжня. Їх котлети будуть продаватися в пачках по дві штуки. Ціна пачки - $ 5.99. Виходить в 2 рази дорожче традиційної яловичини.

За даними Allied Market Research, щороку ринок продуктів зі штучного м'яса буде зростати на 8,4% і до 2020 року складе $ 5,2 млрд. А зараз м'ясо стає все більш схожим на справжнє і вже 2/3 жителів США не проти спробувати його .

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: