Кремлівські агенти впливу діють в Україні відкрито, - Аваков

​Російські агенти впливу в українській владі діють відкрито, використовуючи свої великі зв'язки. Але особливо виділяються деякі з них.

Про це заявив депутат Верховної Ради від "Народного фронту", радник голови МВС Арсена Авакова Антон Геращенко в інтерв'ю Metroplus.com.ua, передають Патріоти України.

На питання видання, чи багато в української влади "агентів Кремля", Геращенко відповів: "Агенти Росії є, які добре відомі публічно. Віктор Медведчук – кум Володимира Путіна, це загальновідомий факт, він займається питаннями кураторства над політичною сферою України, мріє повернутися до влади на гаслах миру з Росією".

"Ще один агент російського впливу це Дмитро Фірташ. Він за гроші російських державних банків, отримав мільярди доларів у кредит, скуповував підприємства, пов'язані з переробкою газу і впливав на газотранспортний сектор в Україні. А газ – це один з "золотих Тельців" російської економіки і один з методів політичного впливу на інші країни, також загальновідомий факт", - додав нардеп.

За словами Геращенко, ці люди впливають на Україну публічно і відкрито.

"У цих людей є й ті люди, яких вони використовують, використовують у своїх цілях, які є депутатами Верховної Ради, відносяться до тих чи інших груп впливу, фракціям і які сповідують їх цінності... Ті люди, які працюють на них і з ними, вони опосередковано є тими людьми, які проводять російську політику, яку проводять їх особи", - зазначив він.

За словами радника Авакова, якби Фірташ заговорив, "він розповів світові величезну кількість фактів злочинної діяльності вищого керівництва Російської Федерації, з яким він особисто знайомий і з яким він разом розробляв плани поневолення України".

При цьому Геращенко не вважає, що позафракційний народний депутат Надія Савченко була завербована російськими спецслужбами.

"Там все набагато тонше. Все набагато тонше. Справа в тому, що таких як Надія Савченко, їх не вербують. Вони вербуванні не піддаються. Моя думка, що Надію Савченко, з неї зробили інформаційну бомбу, при повному сприяннї українських медіа. Далі кинули, після обміну, сюди, а далі було завдання використовувати її для примирення Донбасу і України за того бачення, яке хотіли б бачити в Кремлі", - зазначив політик.

"Ви знаєте про те, що сім'я Савченко не чужа спілкуванню з відомим Віктором Володимировичем Медведчуком... І це не просто пусті чутки, вигадки – це реальна правда. І пан Медведчук, і його сім'я, його дружина, брали участь, наскільки мені відомо і переживали за Надію Савченко, поки вона перебувала в ув'язненні, дуже сильно. Тому далі спроба використання її як парламентера або наводителя мостів вона також не вдалася", - додав він.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...