Кредити для "своїх": НАБУ розкрило масштабні махінації у "ПриватБанку"

​Банк, про нібито «віджим Порошенком» якого верещали гучніше за громовицю «зрадофіли» всіх мастей, виявився справжнім збіговиськом крадіїв.

Директори та засновники 36 компаній, які отримали кредити в Приватбанку в рамках реструктуризації його кредитного портфеля перед його націоналізацією, є нинішніми або колишніми працівниками групи "Приват" - починаючи від менеджерів нижньої ланки і закінчуючи технічними працівниками підприємств, що входять в групу. Про це в інтерв'ю розповів директор НАБУ Артем Ситник, передають Патріоти України.

За його словами, в ході реструктуризації в кінці 2016 року заборгованість по кредитах 193 старих позичальників ПриватБанку була закрита новими кредитами 36 позичальників, у яких не було реальних застав - тільки майнові права на майбутні поставки товару.

"Новими кредитами 36 позичальників в середньому в розмірі 4-4,5 млрд грн закрили заборгованість по тілу і за відсотками по кредитах 193 попередніх позичальників. Однак відмінність в тому, що серед тих 193-х були в тому числі реальні застави - рухоме і нерухоме майно. Тут же тільки майнові права на майбутні поставки товару ", - розповів голова НАБУ.

Ситник підкреслив, що розслідування триває, і 36 фірм-позичальників співробітники НАБУ будуть "пальпувати". Процесу буде дана оцінка з усіх боків - починаючи з дій акціонерів і закінчуючи діями працівників НБУ, включаючи менеджмент ПриватБанку.

"Одним з аспектів розслідування є те, що директора і засновники 36 компаній, які отримали кредити в жовтні-листопаді 2016 р - це нинішні або колишні працівники групи "Приват", починаючи від менеджерів нижньої ланки і закінчуючи технічними працівниками підприємств, що входять в групу", - заявив він.

"Тому наскільки справжнім є цей директор, цей засновник, який одержує в банку кредит на 4,5 млрд грн зі 100-відсотковим кредитним ризиком, нічим не забезпечений, крім міфічного договору поставки якихось товарів, в обсязі, який споживається всією державою за 2 -3 року, ми можемо тільки здогадуватися ", - додав Ситник.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...