Дива, котрі не помічали: Неймовірно красиві вії братів наших менших (фотофакти)

І дійсно - хто з нас звертав увагу на вії тварин і птахів?

Фото: uainfo.org

Фотопідбірку несподіваної природної краси пропонують читачам Патріоти України.

Наприклад, птах-секретар запропонує нестандартний прийом завивки «всередину». У лами можна взяти на озброєння білосніжний колір. Довжину допоможе вибрати верблюд, який є твариною з найдовшими віями в світі. Вони можуть досягати 5 см, їх товщина і підвищена «мохнатость» захищає господаря від піску. Але найбільш незвичайним відкриттям стане мінімалізм (і взагалі наявність) вій у представника лускатих - змії. Дивіться нашу добірку і дивуйтеся!

Назвали цю птицю секретарем за елегантні пір'я на потилиці, що нагадують закладене за вухо письмове гусяче перо. Ну і за вії, напевно.

Незрівнянні вії кенгуру, які, крім краси, ще й захищають від пилу і бруду.

Вії - одна з причин, по якій на історичній батьківщині страусів практично винищили на початку минулого століття. З їх вій роблять чудові пензлики, ними пишуть шедеври художники.

Густі вії страуса виглядають просто шикарно.

Кафрський рогатий ворон. Фахівці відзначають, що птахи постійно шукають в вольєрі різні предмети, знайшовши, показують їх один одному і навіть намагаються згодувати. Якщо один знайде яскравий камінчик, то відразу біжить і показує сусідові.

Розкішні довгі вії ефектно виглядають на тлі широкого кола голої яскраво-червоної шкіри.

Війковий гекон-бананоїд. Відмінна назву, чи не так? Деякий час вважався вимерлим, перш ніж знову був відкритий в 1994 році.

Очі жирафів великі, з довгими пухнастими віями.

Довжина вій всіх ссавців, за винятком слонів, що володіють незвично довгими «віялами», залежить від того, наскільки велике у тварини саме око.

Високо піднята голова на довгій шиї надає ламі трохи зверхній вираз, яке підкреслюється великими очима, обрамленими густими віями ...

...дуже густыми віями.

Лань, так само як і лама, є володаркою густих і красивих вій.

Око верблюда має три повіка. Два, з віями, захищають від піску. Третє, дуже тонке (мигательная перетинка), працює як склоочисник, змиваючи з око забруднення. Ця повіка рухається по горизонталі, а не вгору-вниз. Крім того, верблюд може трохи бачити крізь нього. У піщану бурю або вітряний день ці повіки захищають очі від піску, при цьому верблюд продовжує йти.

Цепкохвостий ботропс Шлегеля - отруйна змія. Над очима у неї стирчить пара коротких ріжків, утворених виступаючими надочноямковими лусочками. Чим не вії?

Просто дуже гарний макрознімок ока коня.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...