Корисні скрипти для Фейсбуку: пошук друзів, чистка ботів, відписка від груп

Київський розробник Макс Фрай виклав в загальний доступ власні скрипти, які полегшують і автоматизують роботу з соціальними мережами.

Фото з вільних джерел

Вони можуть стати в нагоді як звичайним користувачам, так і адміністраторам сторінок: з їх допомогою можна відстежувати ботів або неактивних користувачів серед друзів, відписуватися від груп, стежити за тим, хто репостить записи й т. і. Інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами розробника, до нього часто за рішенням подібних завдань зверталися друзі, з цього і виникла ідея оприлюднити у Facebook якісь універсальні інструменти, якими міг би користуватися кожен.

Він уточнює, що такі скрипти виконуються на стороні клієнта - по суті емулюють дії користувача, тому не порушують правил Facebook.

Скрипт для пошуку і видалення ботів і неактивних користувачів

Після установки цей скрипт відзначить неактивні облікові записи та акаунти, які можуть бути ботами. Коли він перевірив скрипт на своїй Facebook-сторінці, ботами виявилися 80% із запропонованих програмою.

Щоб його використовувати, потрібно зайти в панель розробника (F12 або Ctrl + Shift + I), потім відкрити вкладку Console, потім скопіювати текст скрипта, вставити в поле і натиснути Enter. В результаті для Facebook-сторінки з'явиться вікно зі списком облікових записів, підозрілі будуть виділені червоним. Розробник радить вручну перевірити кожен аккаунт перед видаленням.

Скрипт для набору друзів у Facebook

За словами розробника, з цього скрипта він починав ведення власного профілю в Facebook. Щоб запустити скрипт, потрібно перейти на сторінку зі списком запропонованих друзів (її формує сам Facebook у вкладці «Друзі»). Потім, як і в попередньому випадку, відкрити панель розробників, зайти у вкладку консолі, скопіювати код (є на GitHub), вставити й натиснути Enter. Скрипт додасть 100 людей із запропонованих.

Скрипт для відписки від публічних груп

Поки в Facebook існує можливість додавання користувача в групу без його згоди, цей скрипт буде актуальним. Щоб запустити відписку, потрібно перейти на сторінку зі списком груп, відкрити панель розробника, вставити код, вказаний за ланкою, натиснути Enter і почекати написи Finish.

Скрипт, який формує список тих, хто зробив репост запису

За словами розробника, цей скрипт допоможе, наприклад, брендам, які проводять конкурси в Facebook. Як і в попередніх випадках, щоб його запустити, потрібно зайти у вікно зі списком репоста, зайти в консоль розробника, скопіювати код і натиснути Enter.

Макс Фрай обіцяє доповнити список скриптів для роботи з соціальними мережами, він регулярно викладає їх у своєму Facebook.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...