Король Нідерландів нишком підробляв пілотом авіаліній

Це вам не золотий батон кришити.

Фото: rusjev.net

Король Нідерландів Віллем-Олександр зізнався, що і після вступу на престол регулярно керував літаком пасажирських авіаліній, залишаючись при цьому інкогніто, відзначають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Монарх літав в якості другого пілота на рейсах KLM, а пасажири іноді впызнавали його голос, пише BBC.

Про те, що у Віллем-Олександр пілотує літаки, було відомо до його сходження на трон в 2013 році. Він сідав за штурвал відносно невеликого среднемагистрального Fokker 70 в якості "гостьового пілота", щоб зберегти ліцензію льотчика.

Однак до сих пір не було відомо, що і після коронації Віллем-Олександр двічі на місяць інкогніто працював другим пілотом на пасажирських рейсах KLM Cityhopper, дочірньої компанії KLM.

Її пасажирами, як правило, стають ділові люди, які направляються до Британії, Німеччини, Норвегії та інших країн Європи.

В інтерв'ю газеті De Telegraaf король розповів, що збирається продовжити керувати літаком, а влітку пройде курси управлінням більшим лайнером Boeing 737s, на які авіакомпанія замінила Fokker в цьому році.

"Було б приємно колись почати літати до нових пунктів призначення, з великим числом пасажирів, на довші відстані. Насправді я саме тому вчуся пілотувати 737 ", - пояснив монарх.

Раніше Віллем-Олександр говорив, що якби він не народився в палаці, то хотів би керувати таким великим пасажирським літаком, як Boeing 747.

Сідаючи за штурвал, король не називав свого імені, звертаючись до пасажирів по гучномовному зв'язку, так як другий пілот не зобов'язаний представлятися. Крім того, його складно було впізнати в формі і кашкеті KLM, розповів Віллем-Олександр в інтерв'ю.

"Перевага в тому, що я завжди можу тепло привітати пасажирів від імені капітана і команди. І мені не доводиться називати своє ім'я ", - сказав він.

І все-таки, за його словами, деякі пасажири розуміли, хто знаходиться в кабіні пілота.

Король Віллем-Олександр вступив на трон після того, як його мати королева Беатрікс у 2013 році відреклася від престолу. У квітні цього року королю Нідерландів виповнилося 50 років.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...