Комар vs людина: Хомо сапієнс наносить удар у відповідь

Вчені обіцяють, що скоро від людей комарів буде нудити.

Фото: yaplakal.com

Комарі - це не просто бич літа, це куди більше, ніж просто неприємність у вигляді сверблячих прищів. Комарі є переносниками вірусів, таких як зіку і лихоманки денге, не кажучи вже про малярію - хоч її темпи знижуються, але як і раніше вони досить високі, нагадують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розробники ліків намагаються вирішити проблему за допомогою створення ліків, вакцин, репелентів, що захищають від укусів комарів, а також шляхом зниження популяції переносників хвороби. Щоб зробити це, вони повинні знати москітів всередині та зовні.

Щоб вирішити, кого їм вкусити, комарі орієнтуються на аромат і смак - так що ці комахи живуть завдяки своїм носах (так, носів, кылька). Кожен комар має три набори для детекції запахів: дві антени (вусики), дві ротові структури (так звані гайморові щупальця) і дві лабелли в кінці хобота, які містять нейрони для сприйняття не тільки запаху, але і смаку. Ці структури збирають занадто багато інформації для того, щоб її міг обробити маленький крихітний мозок комахи.

Щоб дізнатися, як комарам вдається це зробити, команда дослідників з Великобританії експериментувала з генами малярійних комарів Anopheles gambiae. Вчені Імперського коледжу Лондона змогли порушити таким чином передачу сигналів від органів почуттів до мозку.

Також з'ясувалося, що перед укусом комар не тільки нюхає нас, але і пробує на смак теж, тикаючи в шкіру закінченням хобота - саме лабелли на його кінці можуть остаточно підтвердити, що жертва їстівна, перш ніж комар почне висмоктувати з неї кров.

Тепер завдання дослідників полягає лише в тому, щоб розробити ефективний і стійкий засіб, який обдурить рецептори комарів і викличе у них стійку відразу до людей.

Раніше повідомлялись, що знайдені комарі, яких люди не цікавлять.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...