КНДР терміново збирає у Пхеньяні всіх своїх послів

Зустріч провідних послів може стосуватися складної міжнародної ситуації, яка склалася після двох недавніх випробувань того, що Пхеньян називає міжконтинентальними балістичними ракетами.

Фото: REUTERSПівнічнокорейські посли були викликані з-за кордону до Пхеньяну для спільної зустрічі у зв’язку із безпрецедентно інтенсивним засудженням міжнародною спільнотою ядерних і ракетних програм. Про це з посиланням на урядове джерело повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap, передають Патріоти України.

"Схоже, що Північна Корея влаштовує, як виглядає, зустріч із керівниками іноземних дипломатичних місій після того, як вона покликала своїх послів у великих країнах назад у Пхеньян", - заявив чиновник уряду. Як повідомляється, у зустрічі братимуть участь посли Джи Дже-ріонг, Я Сон-нам і Кім Хіонгюнь, провідні посли Північної Кореї в Китаї, ООН та Росії, відповідно.

Проте, наскільки багато інших послів братимуть участь у нараді, незрозуміло, додав чиновник. Читайте також Немає даних, які вказують на загрозу ядерної війни з КНДР - директор ЦРУ Представник Міністерства об’єднання Байк Тхе-гіун заявив на прес-брифінгу, що ця зустріч може бути частиною регулярного збору послів Північної Кореї.

"Північна Корея провела 43-е засідання послів в липні 2015 році і (останнє засідання), здається, збігається з цим", - заявив прес-секретар. Як припускає агентство, зустріч провідних послів може стосуватися складної міжнародної ситуації, яка склалася після двох недавніх випробувань того, що Пхеньян називає міжконтинентальними балістичними ракетами, які начебто можуть долетіти до континентальної частини Сполучених Штатів.

Зустріч також може бути пов'язана з передбачуваною підготовкою країни до подальших військових провокацій, можливо, ядерних випробувань або запуску нових ракет.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: