Кінець нафтової доби: На авіасалоні представили електролітак

У Ле-Бурже представили прототип електролітака, здатного подолати відстань в 965 км без підзарядки.

Ізраїльська компанія Eviation Aircraft, яка працює за договором з NASA, провела кілька тестів електролітака Alice і планує сертифікувати його вже в 2018 році, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Alice - класичний невеликий літак, довжиною 12 метрів, з розмахом крила 13,4 метра і вагою майже шість тонн. Через V-подібний хвіст фюзеляж нагадує військовий безпілотник. Проте, Alice може вмістити двох пілотів і від шести до дев'яти пасажирів.

Літак оснащений батареями загальною ємністю 980 КВт, що в десять разів більше, ніж у самої просунутої моделі автомобіля Tesla. Висота польоту невелика - всього 3 км, що робить його більше схожим на авіацію загального призначення, на кшталт, Cessna. Треба думати, що таке обмеження пов'язане з економією ваги, оскільки при польоті на висоті понад 5 км потрібно герметизація салону, кисневі установки і система опалення.

За словами представників Eviation, компанія використовує унікальну технологію, щоб Alice могла пролетіти 965 км на швидкості 450 км / ч. В основі лежить перероблена алюмінієва батарея від компанії Phinergy і особливий програмний алгоритм, що коригує політ в залежності від заряду. По всій видимості, Alice буде вміти заряджати саму себе безпосередньо в повітрі, використовуючи термічні підйоми повітря і відключаючи на цей час мотори, які будуть переходити в режим генерації електрики завдяки зустрічним набігаючим потокам.

Однак, як це все буде виглядати на практиці, ще належить дізнатися. За словами глави Eviation Омера Бар-Йохая, його компанія хоче стати гравцем ринку on-demand, на кшталт Uber та проектів VTOL («летючі таксі»), тільки на великих відстанях. Alice буде злітати і сідати, як класичний літак, використовуючи аеродроми.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...