Кіберполіція розповіла, у якому випадку можна відновити комп'ютери після ураження вірусом Petya

Для відновлення частково зараженої системи потрібна переустановка Windows, але якщо вражена вся система, то це не допоможе.

Відзначається, що повністю заражені і зашифровані комп'ютери поки не знають як відновити. Щоб відновити частково зашифровані дані потрібно завантажити істалляціонний диск Windows і після завантаження, якщо жорсткі диски не зашифровані, завантажувальна операційна система побачить їх і можна починати відновлення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для Windows XP потрібно в меню вибору установки вибрати "щоб відновити Windows XP за допомогою консолі для відновлення, натисніть R" і натиснути клавішу.

Для Windows Vista потрібно вибрати пункт "Відновити працездатність комп'ютера" і в вікні параметрів ввести команду bootrec / FixMbr. Така ж команда працює на Windows 7, Windows 8 і Windows 10. Після відновлення потрібно перевірити диск антивірусними програмами. Докладні інструкції є на сайті кіберполіції.

В СБУ стверджують, що в кібератаці замішані хакери, які атакували комп'ютери в Україні в 2016 році, а це свідчить про причетність Росії.

З 28 червня комп'ютерні мережі українських державних установ і банків були атаковані програмою-вірусом Petya.A. Пізніше спроби атак цим вірусом були зафіксовані по всьому світу. Україна постраждала найбільше, на її частку довелося 75,24% випадку заражень.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...