Хронічна втома: Вчені готові назвати її причину

Синдром хронічної втоми, який набув поширення в США і європейських країнах, може викликатися порушеннями в мікрофлорі кишківника.

Фото: okeydoc.ru

Синдром хронічної втоми, або міалгічний енцефаломієліт, - захворювання, що виражається в тривалій втомі, що не усувається навіть після тривалого відпочинку. За оцінками дослідників, тільки в США синдромом страждають близько 2,5 мільйона чоловік, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У дослідженні взяли участь 50 людей, які страждають хронічною втомою, і 50 здорових добровольців. У них були взяті зразки калу, які проаналізували на наявність різних кишкових бактерій. Для цього з проб виділялася ДНК мікроорганізмів, яка потім розшифровувалась.

Виявилося, що склад бактерій відрізнявся у людей з хронічною втомою і без неї. Наприклад, у першої групи чисельність Lachnospiraceae і Porphyromonadaceae була нижче, ніж у другій. Крім того, були виявлені зміни в складі речовин, що виробляються мікроорганізмами. Так, зменшилася кількість ненасичених жирних кислот і збільшувалася концентрація вітаміну B.

Вчені розробляють подальші дослідження, які приведуть до лікування цього стану.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...