Картопляна корупція роз'їдає білоруське чиновництво - незвичний позов у Гомелі

Національний символ у якості хабара? В тюрму її, посягнула на святе!

Фото: укроп.org

Два мішки картоплі загальною вагою в 125 кілограмів, банку повидла, 10 кіло свинини, банку зеленого горошку і 7 кілограмів яблук - отримання цього їстівного добра закидають тепер уже колишній замначальника відділу примусового виконання Управління юстиції Гомельського облвиконкому, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Всі ці продукти, на думку звинувачення, є проявом корупції. В даний час справа проти чиновниці за статтею 430 (Одержання хабара) КК Білорусі розглядає суд Центрального району Гомеля, передає УКРОП з посиланням на інформагентство БелаПАН.

Як говориться в обвинувальному висновку, "підсудна, починаючи з 2015 року, неодноразово отримувала матеріальні цінності від посадових осіб як державних, так і комерційних структур, причому все це відбувалося в її робочому кабінеті і в присутності підлеглих - судових виконавців". Зараз всі вони проходять у справі свідками.

Зокрема, 125 кілограмів картоплі обвинувачена отримала від директора сільгосппідприємства в Буда-кошелівська районі Гомельської області після того, як прийняла рішення тимчасово зняти арешт з розрахункового рахунку. А за допомогу приватному підприємству у стягненні заборгованості з Гомельського м'ясокомбінату їй принесли 10 кілограмів свинини. Юрисконсульт комунального підприємства «Єльська», в свою чергу, порадував чиновницю 3 кілограмами помідорів, такою ж кількістю перцю, банкою повидла і банкою зеленого горошку. Втім, сама підсудна свою провину не визнає.

- Судовий виконавець є державним службовцем і має стягувати заборгованість таким чином, щоб щоб забезпечити фінансову стабільність і не викликати в регіоні соціальної напруженості, - заявила чиновниця в суді. - Коли господарства просили тимчасово зняти арешт, щоб продовжити функціонувати, виплатити людям зарплату і зробити першочергові платежі, то їх клопотання і так завжди задовольнялися.

При цьому жінка клянеться, що хабарів за виконання цих функцій не брала. 125 кілограмів картоплі, за її словами, придбав в господарстві у спільного знайомого її чоловік, а за свинину і зелений горошок вона заплатила живими грошима. Задоволення клопотань прохачів, наполягає вона, з цими продуктами ніяк не пов'язано.

Нагадаємо, що дивні хабарі продуктами харчування - не така вже й рідкість для Білорусі. Так, в минулому році в Орші розслідувалася справа інженера СТО, який брав хабарі морозивом. Чоловікові дали 5 років в'язниці. А зовсім недавно КДБ Білорусі затримав десятьох великих чиновників МОЗ, які отримували відкати з закупівель медичного обладнання в лікарні.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...