Італійський суд вперше у світі прийняв неочікувану ухвалу про те, що мобільники сприяють виникненню пухлин мозку

Безпрецедентне рішення ухвалив суд італійського міста Імреа в регіоні П'ємонт.

Фото: interfax.com.ua

У судовому вердикті вперше вказано на причинно-наслідковий зв'язок між надмірним використанням мобільних телефонів і пухлинами мозку, повідомляють ь Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розглянувши справу 57-річного Роберто Ромео, у якого розвинулася доброякісна пухлина мозку після щоденних багатогодинних розмов мобільним телефоном, суд постановив, що йому належить державна пенсія за роботу у шкідливих умовах.

Р. Ромео керував однією з місцевих компаній і в силу службової необхідності протягом 15 років розмовляв мобільним телефоном щонайменше три години на день. Сам позивач стверджує, що у нього не було вибору - "необхідно було організовувати робочий процес і розмовляти з колегами весь час, хоч в машині, хоч вдома". Але при цьому він виступає за зважений підхід і всебічне вивчення питання. "Я вірю, що нам слід знати більше про те, як користуватися мобільними", - говорить Р.Ромео.

Пенсію повинен виплачувати італійський Державний інститут страхування від нещасних випадків на роботі (INAIL), однак він має право оскаржити рішення суду.

"Вперше в світі суд визнав зв'язок між некоректним використанням мобільного телефону і пухлиною мозку", - цитує ВВС заяву адвокатів бізнесмена Ренато Амброзіо і Стефано Бертоне.

За словами Р.Ромео, він почав нездужати у 2010 році, коли йому стало здаватися, що його праве вухо вічно закладене. Разом з пухлиною йому видалили слуховий нерв, і він правим вухом більше нічого не чує.

Запрошений судом лікар оцінив збитки, завдані можливостям Р.Ромео під час лікування, як суттєві, у зв'язку з чим суддя постановив виплачувати чоловіку по 500 євро на місяць з коштів INAIL.

Як зазначають експерти Міжнародного агентства з дослідження раку (МАДР), що входить до структури Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), не можна виключити ризик виникнення пухлин за умови постійного використання мобільних телефонів, проте у разі нетривалого використання такий ризик вкрай невеликий. Ухвалюючи рішення про потенційну шкоду мобільних телефонів, МАДР зупинилося на формулюванні "можливо, канцерогенні", рекомендувавши подальше вивчення питання.

При цьому фахівці завжди зазначають, що технології розвиваються дуже швидко, і закликають з обережністю робити висновки про вплив смартфонів і планшетів на організм.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...