Ілон Маск презентував детальний план освоєння Марсу

Доповнений графіками і таблицями матеріал пояснює, як знизити вартість польотів до Червоної планети і зробити людину межпланетарним видом.

План освоєння Марса по термінамТекст статті в рецензованому науковому журналі New Space ґрунтується на презентації Ілона Маска на Міжнародній аерокосмічній конференції, яка відбулася у вересні минулого року, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. У публікації глава SpaceX розказав про своє бачення освоєння Червоної планети, а також ключові технології, які зроблять політ можливим вже в 2020-і роки.

На думку Маска, на Землі людству рано чи пізно загрожує вимирання, тому необхідно заздалегідь готуватися до освоєння далекого космосу і перетворювати людину в межпланетарний вид. Марс колись мав багато спільного з нашою планетою, він володіє багатими ресурсами. Гравітація, атмосфера і доступність сонячного світла також знаходяться в межах розумного. Більш того, якщо розігріти Марс, то планета стане ще більш придатною для життя.

Колонізація Марса повинна стати природним етапом у розвитку людства, але спочатку потрібно знизити вартість польотів. Сучасні технології дозволяють здійснити політ за $ 10 млрд, але необхідно знизити вартість до $ 200 000 за одну людину.

Для зниження ціни польотів на Червону планету буде потрібно кілька етапів. Перший - створення транспорту багаторазового користування для далеких польотів. SpaceX вже працює над цим - на початку червня компанія здійснила перший повторний запуск вантажного космічного корабля Dragon. У космосі будуть потрібні станції дозаправки для космічних кораблів, а паливо для ракет потрібно буде виробляти на Марсі.

Окремий розділ статті присвячений термінам, які Маск любить встановлювати з властивим йому запалом. За планом SpaceX, корабель Dragon 2 відправиться на Марс через два роки. До 2020 року компанія відправить ще одну місію також за участю Dragon. А перші пілотовані польоти відбудуться вже в 2020-і роки.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...