Японці розробляють роботів будівельників, керованих штучним інтелектом

До 2025 року планується запускати будівництва, на яких всі роботи будуть проводитися без участі людей.

Фото: rusjev.net

Японська будівельна компанія Taisei почала розробку системи, яка дозволить машинам працювати на будівельному майданчику самостійно. На першому етапі планується навчити систему, з подивом розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для цього все будівельне обладнання оснастили сенсорами, які будуть стежити за тим, як досвідчені оператори керують технікою. На цій основі будуть навчатися алгоритми, що керують будівельними роботами.

Після цього компанія проведе серію віртуальних експеримент, яка дозволить визначити, як автономна техніка реагує на мінливі умови на будівельному майданчику. Незалежно від результату цих віртуальних тестів вже на 2018 рік призначено випробування системи на реальній будівельному майданчику.

Taisei вже розробила основи системи розпізнавання зображень. Вона може впізнавати людей, перешкоди, володіє інструментами для прогнозування напрямку руху робітників і техніки. Це вже може допомогти уникнути небезпечних ситуацій, але в ході тестів компанія планує вдосконалити цю систему.

Спочатку технології будуть проходити випробування на машинах по ущільненню ґрунту, а потім на обладнанні для руйнування гірської породи. Надалі це дозволить автоматизувати й більш складну техніку: бульдозери, екскаватори. Це зробить роботу на будівництві не тільки більш точною, але і безпечною.

Будівельна індустрія здебільшого живе в минулому. У ній давно не відбувалося ніяких проривів. Про це говорили вчені на щорічних зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки в лютому цього року. На їхню думку, в галузі пора впроваджувати будівельних роботів, використовувати математичні моделі при складанні архітектурних концепцій і вдосконалювати методи 3D-друку. Ці технології вже використовуються, але, скоріше, як виняток.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Жарим человечину": На війні в Україні зустрілися два маніяка-вбивці (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:27

Два "штика" Путіна, здружились на основі спільних інтересів. Один з'їв людину, інший розчленував свою жертву. Російські загарбники виклали фото в мережу. Про це пише журналіст Бутусов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Дмитро Малишев...

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...