Якщо Магомет не йде до гори: Cтворено холодильник, який сам рухається на голос хазяїна

Роботизований міні-холодильник самостійно пересувається по квартирі завдяки наявності коліс, а також набору датчиків глибини і лазерних сенсорів. При необхідності розумний пристрій вміє розпізнавати голос господаря і приїжджає на його поклик.

Японська компанія Panasonic продемонструвала міні-холодильник на виставці побутової електроніки IFA 2017 Берліні. Він може стати незамінним помічником у будинках людей, які мало рухаються, так як мають похилий вік або інвалідність, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У міні-холодильнику є база даних, так що він вміє докладно розповідати про вміст пляшок, які зберігаються у ньому всередині. Більш того, ще девайс може радити закуски до вищезазначених напоїв.

Варто відзначити, що Panasonic зараз розглядає різні варіанти поліпшення саморушного агрегату. Наприклад, у подальшому виробник має намір додати у диво-пристрій плиту для швидкого нагріву їжі, яка розташується у верхній частині.

Але все ж поки такі міні-холодильники - лише концептуальна ідея, і ніхто не знає, коли саме вони з'являться у магазинах. Фахівці несміливо описують терміни наступним десятиліттям. Багато з функцій задекларовані лише теоретично, і детальних дослідів з орієнтування пристрою у будинку ще не проводили.

Так що зараз галопуючий на ваші крики холодильник запросто може обдерти шпалери у передпокої або ж переїхати кота.

Автор: Галина Струс

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...