Які популярні страви сприяють розвитку раку

​Такі страви швидкого харчування, як гамбургери та піца збільшують ризик розвитку раку, навіть якщо людина не страждає від надмірної ваги.

Як повідомляють Патріоти України, люди, які перебувають у здоровій вазі, але регулярно вживають нездорову їжу, наприклад гамбургери, піцу і курячі нагетси, можуть збільшити ймовірність стати жертвою раку на 10%. Дослідження більше стосувалося жінок, але цей зв'язок, ймовірно, зачіпає і чоловіків також.

Професор Синтія Томсон, провідний дослідник в Університеті штату Арізона у США, сказала: "Цей висновок говорить про те, що управління вагою може і не захищати від раку, пов'язаного з ожирінням". І хоча існує доведений зв'язок між ожирінням і деякими видами раку, менш вивченою залишається щільність дієтичної енергії (DED) та її "пособництво" раковим захворюванням.

Дослідники розглянули DED в раціоні жінок у постклімактеричному періоді і виявили, що ті, хто споживав продукти високої дієтичної енергії, такі як гамбургери, мали на 10% більше шансів захворіти на рак, зазвичай пов'язаних із ожирінням, навіть серед жінок із нормальною вагою. Вони підозрюють, що більш високий DED у жінок із нормальною вагою може викликати метаболічні зміни, незалежно від маси тіла.

Дослідники сказали, що експеримент може допомогти переконати людей вибирати продукти з низьким рівнем DED, навіть якщо вони мають здорову масу тіла. Всі продукти, такі як овочі, фрукти, білок і боби, вважаються продуктами з низьким DED, тому що вони забезпечують багатьма поживними речовинами, маючи при цьому дуже мало калорій. Але оброблені харчові продукти, такі як гамбургери і піца, вважаються високорозвиненими, тому що люди мають потребу в їхній більшій кількості, щоб отримати необхідні поживні речовини.

Однак британські експерти з обережністю поставилися до висновків цієї статті. Емма Шилдс, співробітник із досліджень раку в Великобританії, повідомила: "У цьому дослідженні переконливо не показано, що вживання нездорової їжі робить прямий вплив на ризик розвитку раку поза ним впливу на вагу людей.

"Але висококалорійні продукти, такі як фаст-фуд, можуть сприяти збільшенню ваги, а ожиріння може викликати 13 видів раку, тому рекомендується вживати ці продукти у вигляді випадкових ласощів". 30% відсотків ракових захворювань можна запобігти за допомогою змін в раціоні.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...