Як виспатись у спекотні дні, якщо нема кондиціонера

У спеку спати дуже важко: організм перегрівається, ми не можемо розслабитися.

Якщо ви не можете заснути або часто прокидаєтеся вночі, Патріоти України пропонують вам ці поради.

1. Відкрийте двері спальні

Щоб кімната охолоджувалася, необхідна циркуляція повітря. Тому перед тим, як лягати спати, відкрийте двері в свою спальню. Також можна ввімкнути вентилятор. Це забезпечить рух повітря та не дасть накопичуватися поту.

2. Не їжте важку їжу

Те, що ми їмо протягом дня, теж впливає на якість сну. Тому в особливо спекотні дні краще не переїдати й вибирати легку їжу, щоб організму не доводилося посилено перетравлювати з'їдене й виробляти додаткову енергію.

3. Потримайте простирадла або підодіяльник в морозилці

Також підійде рушник, пляшка з водою, а для дітей м'яка іграшка. Суть в тому, щоб охолодити місце, де ви будете спати. Наприклад, необхідно злегка змочити простирадло або підодіяльник, вичавіть й ненадовго приберіть в морозилку. Тканина повинна бути прохолодною й трохи вологою, але не настільки, щоб намочити матрац.

4. Прийміть прохолодний душ

Щоб спокійно спати, потрібно знизити центральну температуру тіла. Для цього прийміть довгий прохолодний душ або ванну. У процесі ви до того ж позбудетеся від накопичених за день поту й жиру, а це дозволить шкірі краще дихати.

5. Пийте холодні напої за годину до сну

Як і холодний душ, охолоджені напої з льодом допоможуть знизити центральну температуру тіла. Тільки не пийте алкоголь та напої з кофеїном - вони порушать сон.

6. Спіть без одягу

Так організму буде легше охолоджуватися. Якщо не можете спати без всього, вибирайте речі зі стовідсоткової бавовни. Ця тканина дозволяє шкірі дихати й відводить від неї вологу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...