Як тут не померти від заздрощів: 10 самих класних професій в світі

А по справжньому гарна робота та, яка приносить радість та задоволення.

Фото: styler.rbc.ua

Винахідливість людини не знає меж, особливо коли мова йде про заробіток грошей. Професії, перераховані нижче, навряд чи можна назвати популярними. І більш того, багато з них здатні викликати відверте здивування. Але це не означає, що за таку роботу мало платять. Виявляється, у світі є люди, які вранці прокидаються з усмішкою, адже їм йти на роботу мрії! Перелік професій для заздрощів наводять Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1. Професійний любитель поспати

У 2013-му році готель Finn, що знаходиться в самому центрі Гельсінкі, шукав "професійного соню" для того, щоб той перевірив рівень зручності 35-ти номерів готелю і написав про це у своєму блозі. Менеджер готелю Тво Тікка стверджує, що вони шукали "активного молодого чоловіка, який зміг би створити якісний блог про свій досвід проживання в кращому місці річного Гельсінкі". Вміння постійно дрімати було не єдиною "робочою вимогою". Щоб отримати роботу, претендент повинен був вільно говорити фінською та англійською мовами.

2. Шоколадний консультант

Якщо навіть чай або каву ви п'єте, щоб жувати вприкуску шоколад, то вам пора задуматися про зміну професійної парадигми. "Шоколадний" консультант — ось по-справжньому відповідна професія для вас. Тестер шоколаду щодня пробує десятки нових видів цукерок, підказуючи кондитерам, що змінити в рецептурі, які нотки смаку посилити, а які навпаки. Але любов до шоколаду повинна бути дійсно всеосяжною.

3. Дегустатор пива

Це найдавніша професія. Кілька століть професія дегустатора пива була пов'язана з реальним ризиком для здоров'я. Ми не говоримо про пивний алкоголізм, ми говоримо про смертельно небезпечні бактерії, які могли завестися в пиві у часи минулих антисанітарних умов. Дегустатор пробував пиво з певної партії, якщо він залишався живий, здоровий і дієздатний, пиво відправлялося на прилавки. Пройшли роки, Луї Пастер винайшов спосіб вбивати бактерії тривалим нагріванням, і професія пивного дегустатора канула в лету. Все змінилося в Лондоні в 2010-му році. Сучасний дегустатор пива оцінює в першу чергу смак пива, відзначає слабкі і сильні сторони напою і пише звіт у своєму блозі.

4.Професійний відпочиваючий

Туристична компанія Luxury Travel Intelligence обслуговує лише дуже заможних клієнтів, які навіть купують спеціальні членства в ній. Клієнти компанії дуже вимогливі до свого відпочинку, адже вони витрачають на нього і послуги Luxury Travel Intelligence сотні тисяч доларів. Звичайно, їм хочеться бути впевненими в якості своєї подорожі. Щоб уникнути неприємних ситуацій, можливих позовів, компанія оголосила конкурс на вакансію професійного відпочиваючого. Щасливчику належить жити в кращих готелях, відвідувати вишукані ресторани та ексклюзивні розваги.

5.Професійний пірнальник зі скель

Щоб пірнути зі скелі в абсолютно незнайомі води, потрібна величезна мужність і точність. Але ви можете уявити собі, що ви робите таке лише тому, що це — ваша робота? Змагання Red Bull Cliff Diving World Series проводяться вже шостий рік, і проходять вони в самих різних точках нашої планети. В ході туру, який проводиться щорічно з травня по жовтень, спортсмени роблять сім зупинок, і кидають виклик смерті в Північній Америці, на островах Карибського басейну, в Південній Америці і в Європі.

6. Дегустатор собачої їжі

Деякі виробники корми для тварин наймають людей для тестування смаку і контролю якості продукції. Дегустатор повинен тонко відчувати смак і аромат корму, так як собаки мають істи його із задоволенням, а господарям має подобатися запах. Отримують подібні фахівці близько 40 тисяч доларів на рік.


7. Чистильник кісток динозаврів

Ця робота вимагає максимальної концентрації уваги і граничної акуратності, адже один необережний рух може призвести до руйнування всього скелета.

8. Тестувальник відеоігор

Мама була неправа. Виявляється, можна цілими днями грати у відеоігри, досить влаштуватись тестером в компанію, що виробляє улюблені шутери. Саме ви станете першопрохідцем всіх новинок, зможете на законних обставинах тикати розробників носом в недоліки і лаги ігри. Внутрішня дитина теж буде щаслива від вашого життєвого вибору.

9. Перевертач пінгвінів

Пінгвіни, які мешкають поблизу полярних станцій, жваво реагують на вертольоти, що пролітають. Тварини задирають голову і відхиляються назад, а оскільки шия у них коротка, а тулуб — неповороткий, вони нерідко так і завалюються на спину. Перевернутися і встати самостійно пінгвіни не можуть, тому після кожного прильоту або відльоту до них на допомогу приходить фахівець.

10. Дослідник стриптизерок

Набір співробітників на таку незвичайну вакансію оголосив 2011 року один з американських дослідницьких інститутів. Працівник мав спостерігати за танцівницями стриптизу протягом 60 днів і робити певні регулярні записи. Оклад становив 10 тисяч доларів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...

Допомоги від США ще немає: Reuters - про брак боєприпасів у ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 21:18

Українські військовослужбовці відчувають нестачу в боєприпасах, тоді як російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони. Про це заявив командир артилерійського знаряддя Олександр Козаченко в коментарі Reuters, передають Патріоти України. В...