Як прожити довше вчені з'ясували, досліджуючи мавп

Збільшити тривалість життя приматів допомагають великі сім'ї і міцні соціальні зв'язки.

Фото з выдкритих джерел.

До таких висновків прийшли вчені з Ексетерського університету, за 21 рік вивчивши близько тисячі макак-резусів в Пуерто-Ріко. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. При цьому результат, на думку фахівців, можна застосувати і до людини.

Як показник кількості соціальних зв'язків у приматів біологи взяли число близьких у індивіда. Виявилося, що кожен родич знижував вірогідність смерті тварини в найближчий рік на 2,3 відсотка.

У літніх самок цей зв'язок не виявили. Вчені вважають, що причиною цього є відмінності в поведінці у старого покоління приматів і молодих мавп.

За словами вчених, результати дослідження допоможуть дізнатися, як стародавні люди співіснували один з одним, і впливало це на якість їхнього життя. Оскільки соціальні зв'язки сприяють довголіттю, еволюція могла, таким чином, сприяти розвитку первісних суспільств.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...

Янгол, якому підрізали крила: Почитайте вірш молодого Тичину без совєцьких чисток і цензур. Це пророцтво про наш час - блогер

четвер, 18 квітень 2024, 4:15

Справжній митець, щирий та натхненний, своїм талантом достукується до небес. Тоді його твори стають пророчими. Цей допис Богдана Вайвали отримав уже понад 30 000 репостів. . Ключове у ньому – поданий без цензури один із головних віршів молодого Павла...