І тут вони перші: Китайці спробують розмножуватися в космосі

О Боже! Тепер їх і там будуть мільярди?

Фото: rusjev.net

У Китаї планують провести експеримент, в ході якого вчені з’ясують, чи зможуть люди розмножуватись у космосі. Для цього дослідники спробують перетворити стволові клітини на зародкові на китайському космічному кораблі Tianzhou-1, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Експеримент спрямовано на вивчення впливу космосу на репродуктивні можливості людини.

И почнуть з вивчення впливу мікрогравітації на людські стволові та зародкові клітини. Припускається, що це най значущий чинник – на клітковому рівні мікрогравітація може впливати на ділення чи полярність кліток. Органічні молекули в організмі людини призначені для того, щоб функціонувати під впливом земного тяжіння. І вченим поки не ясно, як вони будуть поводитись у космосі.

Зі слів Кехуей Кі, професора з Університету Цинхуа, цей експеримент має важливе значення для перспективи опанування космосу людиною. Він допоможе зрозуміти. Як люди зможуть розмножуватись в умовах космосу. Припускається, що експеримент забезпечить теоретичну базу для вирішення проблем відтворення людини у космосі.

Раніше подібні експерименти проводились лише на Землі. Експеримент на Tianzhou-1 триватиме 30 днів – і поки не відомо, до яких результатів він призведе. Проте вчені очікують побачити хоча б першу стадію розвитку зародкових клітин.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...