Голландські рибалки виловили двоголову тварюку (фотофакт)

В кінці травня рибалки з Нідерландів виловили в Північному морі сіамських близнюків звичайної морської свині (Phocoena phocoena).

morskaya-svinkaВони виявилися вже мертвими новонародженими дитинчатами, які зрослися боками. Повідомлення про знахідку опубліковано в журналі Роттердамського музею природної історії Deinsea, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сіамські близнюки народжуються рідко (за різними оцінками, у людей в одному випадку з 49-189 тисяч новонароджених), але випадки народження сіамських близнюків відомі у домашніх і лабораторних ссавців, птахів, рептилій, амфібій і риб. Однак народження сіамських близнюків дуже рідко фіксуються у диких ссавців, зокрема у китів і дельфінів (відомо дев'ять випадків). Найімовірніше це відбувається тому, що переважна більшість сіамських близнюків або вмирає до, або відразу після народження.

Автори статті описують десятий випадок народження сіамських близнюків у китоподібних. 30 травня нідерландські рибалки виловили в Північному морі новонароджених сіамських близнюків морської свині, які зрослися боками. Довжина дитинчат становила близько 70 сантиметрів, вага - близько шести кілограмів. Коли їх виловили, дитинчата були вже мертві. Рибалки вирішили, що зберігати мертвих морських свиней на судні буде незаконно, тому вони зробили кілька фотографій і викинули труп в море.

Морські свині - сімейство морських ссавців з підряду зубастих китів. Раніше їх відносили до сімейства дельфінових, але морські свині відрізняються від справжніх дельфінів будовою черепа і зубів. Крім того, вони значно дрібніші. Різні підвиди звичайної морської свині (Phocoena phocoena) зустрічаються на півночі Атлантичного і Тихого океанів, і в Чорному, Азовському і Егейському морях. Тварини тримаються невеликими групами і полюють, в основному, на придонну рибу. Автори статті відзначають, що описаний випадок - другий відомий приклад народження близнюків у морської свині і перший - народження сіамських близнюків.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...