Глобальне потепління подолало вчених, які збирались його вивчати: Дослідження відкладено

Причиною стала шалена кількість айсбергів, що утворились через потепління та завадили руху судна.

Фото: "Популярна механіка"

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости розповідають, що канадський дослідницький криголам CCGS Amundsen мав чотири роки борознити Північний Льодовитий океан, а його науковий екіпаж, що складається з 40 дослідників з п'яти різних інститутів - збирати дані про зміну клімату, потепління температури океану, танення льодів і про те, як всі ці фактори впливають на екосистему Гудзонової затоки і океану біля північно-східного узбережжя Канади.

Бюджет першої експедиції цього року, яка повинна була бути присвячена дослідницькому проекту Hudson Bay System Study, склав 17 мільйонів доларів.

Однак після першої, розвідувально-підготовчої експедиції було прийнято рішення скасувати експедицію. Причиною стали несподівано складна льодова обстановка навколо півострова Ньюфаундленд, в районі, за яким повинен був пролягати маршрут судна. Айсберги, які прийшли з приполярних широт, зробили судноплавство на маршруті вкрай ризикованим.

Іронія в тому, що айсберги з'явилися біля узбережжя Ньюфаундленду завдяки тому ж самому явищу, яке пасажири CCGS Amundsen повинні були вивчати: глобальному потеплінню. Підвищення температури повітря і води викликає не тільки танення арктичних льодів, а й велику, ніж до потепління, рухливість ще не розтанувших льодових масивів, і небезпечні плавучі крижини виявляються в місцях, де їх раніше не зустрічали.

Коментуючи рішення про скасування першої частини експедиції, вчені звертають увагу на те, що глобальне потепління - це не проблема майбутнього: воно вже тут, і вже заважає вивчати саме себе.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...

Потрібно оприлюднити списки тих, хто виїхав за кордон і не повернувся без належних підстав, та ввести для них 10-кратний довічний військовий збір, - Юрій Луценко

понеділок, 29 квітень 2024, 0:15

"Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх із фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах - величезна проблема. Тому жодного доброго слова про ухилянтів не можу сказати", - пише політик та громадський діяч Юрій ...