"Формулу-1" 21-го століття зняли на фотокамеру початку 20-го

Вийшло вельми непогано.

Фото: uainfo.org

Джошуа Пол (Joshua Paul) з видання Lollipop Magazine кілька разів використовував камеру Graflex 4 × 5 1913 року за фільмування перегонів «Формула-1». На зроблені ним фотографії в ретро-стилістиці звертають увагу Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

Пол почав професійно займатися фотографією ще в 1997 році після закінчення коледжу в Каліфорнії. Він співпрацював з декількома журналами, знімаючи історії про подорожі в тому числі на свою камеру з більш ніж віковою історією.

Такого роду камери можна знайти в продажу не тільки у колекціонерів, а й в інтернеті - наприклад, на eBay, де вартість пристрою становить в середньому 400 доларів.

Вперше він знімав перегони на Graflex в 2013 році, а кілька років по тому відкрив власний фотожурнал Lollipop Magazine, документує найвидатніші моменти перегонів. У журналу немає змістовного сайту, його інтернет-майданчик працює тільки як онлайн-магазин друкованого видання, але частина знімків Пол публікує в Інстаграмі.

За словами фотографа, знімати «Формулу-1» саме на Graflex його надихнув журнал 1969, де деякі фотографії перегонів Indy 500 виявилися розмитими й не у фокусі.

На відміну від власників цифрових фотоапаратів, які можуть робити кілька кадрів у секунду, Пол обмежується приблизно двадцятьма знімками за всі перегони. Велику частину часу він проводить за продумуванням компонування і пошуком вдалого кадру.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...