Економікою Сербії буде керувати прем'єр нетрадиційної орієнтації

У четвер, 15 червня, президент Сербії Олександр Вучич доручив сформувати новий уряд міністру державного і місцевого самоврядування Ані Брнабіч.

Ана БрнабічЇї кандидатуру ще має затвердити однопалатний парламент республіки - Народна скупщина. Однак політологи вважають, що проблем з цим не буде, оскільки Брнабіч користується підтримкою більшості депутатів, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Офіційно Ана не входить до складу жодного з політичних об'єднань. Однак вона неодноразово заявляла про свої симпатії до Демократичної партії.

Брнабіч стане першою жінкою в історії Сербії, яка очолить уряд республіки. Ще одна обставина, яка дозволяє говорити про створення історичного прецеденту, полягає в тому, що майбутній прем'єр - лесбіянка і неодноразово відкрито визнавалася в свою гомосексуальність. Для Сербії, де майже 85 відсотків населення - православні християни, рішення Вучич не є рядовим.

Більш того, це є історичним прецедентом і для всієї Європи. В європейських країнах були і є прем'єр-міністри чоловіки-гомосексуалісти. На цьому тижні уряд Ірландії очолив, наприклад, Лео Варадкар. Прем'єром Люксембургу є Ксав'є Бетель. Але лесбіянок досі не було.

Ані Брнабіч 41 рік. Вона прекрасно освічена, досконало володіє російською та англійською мовами, навчалася в американському Університеті Нортвуд в штаті Мічиган і в британському Університеті Халла, де отримала ступінь MBA. Після президентських виборів в Сербії, які відбулися в травні, Брнабіч виконує обов'язки прем'єр-міністра.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...