"Дипломатична бомба" під європейських союзників: Трампу вдалося перехитрити демократів з новими антиросійськими санкціями

Трампу вдалося підкласти свиню демократам з новими антиросійськими санкціями, заклавши під них бомбу уповільненої дії у вигляді потенційної дипломатичної війни з лідерами ЄС.

Фото з відкритого джерела

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости пропонують дізнатися суть хитрощів у публікації Дмитра Корнійчука.

Що треба було Трампу? По-перше, підтримка демократами в обох палатах санкцій проти Ірану. По-друге, вибити у демократів аргумент, що Трамп готовий скасувати санкції проти Росії.

Саме тому республіканці разом з демократами активно готували поправки в закон про іранські санкції, що стосуються Росії.

І саме республіканці доклали руку до пунктів, що стосуються потенційних санкцій на учасників енергетичних проектів разом з Росією. Зокрема - "Північного потоку-2".

Це одразу викликало істерику у керівництва Австрії та Німеччини, основних інвесторів проекту. Голосніше за всіх зараз обурюється Меркель. У неї на носі парламентські вибори. І німецький бізнес і електорат їй не пробачить таку слабкість. Значить - Меркель зараз почне активну атаку на нові антиросійські санкції.

А тепер уважно стежимо за спритністю рук Трампа. У законі написано, що вводити енергетичні санкції - це його право. І Трамп говорить демократам, суспільству і американському бізнесу: я, звичайно, можу ввести нові санкції проти "Північного потоку-2", але у відповідь ми отримаємо "холодну війну" з ЄС і санкції проти нашого бізнесу там. Ви таке хочете?

Ну, також варто відзначити, що Трампу вигідно і вдарити по позиціях Меркель перед виборами. Вона викликає у Трампа щирий антогонизм. Плюс-отримавши лояльного США Макрона у Франції, чому б не доповнити його Шульцем в Німеччині.

Природно, багатоходівку Трампа бачать в Кремлі. І, думаю, Путін оцінив нового президента США, як політика, що викликає повагу. І з яким можна вести справи по глобального переділу світу.

Дмитро КОРНІЙЧУК

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...