Долітались як Гагарін: Заарештовано керівництво путінського авіазагону "Росія"

​Двоє членів керівництва авіаційного загону «Росія», що підкоряється управлінню справами президента, взяті під варту.

Заступника гендиректора «Росії» Андрія Тюріна і начальника виробництва авіаційно-технічної бази загону Олександра Рейхтмана звинувачують в розкраданні бюджетних коштів. Члени керівництва «Росії», повідомляютьПатріоти України, були арештовані ще 13 липня, проте відомо про це стало лише 16 серпня, коли Мосміськсуд розглядав апеляцію на обрану Рейхтману запобіжний захід. Апеляція була відхилена.

За даними «Коммерсанта», слідство вважає, що Рейхтман і Тюрін замість того, щоб придбати за програмою імпортозаміщення вироблену в Росії мобільну установку перевірки гідросистем літаків, купили аналогічне обладнання з Нідерландів. При цьому, за версією СК, воно обійшлося «Росії» на 32 мільйони дорожче, ніж вітчизняний аналог. Слідство припускає, що частина переплачених коштів керівники «Росії» отримали у вигляді «відкату».

Крім членів керівництва «Росії» фігурантами справи, порушеної за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі), є гендиректор ТОВ «Аеро-СНТ» Володимир Михалевський і засновник компанії Євген Ворновицька. Устаткування для «Росії» купувалося у цій компанії.

За даними адвокатів, Рейхтман і Тюрін своєї провини не визнають. Великих сум грошей під час обшуків у них виявлено не було.

Прес-секретар управління справами президента РФ Олена Крилова не змогла оперативно прокоментувати нові арешти в спеціальному льотному загоні (СЛО) пославшись на те, що знаходиться у відпустці. Раніше глава управління справами президента Олександр Колпаков заявляв: розслідування в СЛО не позначиться на роботі цього авіапідприємства.

Спеціальний льотний загін «Росія» займається перевезенням перших осіб держави, в тому числі президента, прем'єр-міністра, голови МЗС і спікерів верхньої і нижньої палат парламенту.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....