Дієтологи смачно попоїли та згадали, які продукти покращують пам'ять

Цікаво, а на боржників ці продукти впливають?

Фото: styler.rbc.ua

Мозок, як, втім, і інші органи, не може працювати без достатньої кількості енергії. Для того, щоб ваша голова залишалося ясною, включайте в свій раціон продукти, які покращують пам'ять, нагадують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цільнозернові продукти

Вибирайте цільнозернові продукти з низьким глікемічним індексом. Завдяки такій їжі глюкоза повільно вивільняється в кровотік, що допомагає підтримувати високу активність мозку протягом усього дня.

Шавлія

Заварюйте чай зі свіжими гілочками шавлії. Ця рослина славиться не тільки чудовим ароматом, але і здатністю поліпшувати пам'ять.

Помідори

У томатах міститься антиоксидант лікопен. Він захистить клітини вашого мозку від дії вільних радикалів і попередить хворобу Альцгеймера, а також недоумство.

Гарбузове насіння

Всього кілька зернинок гарбуза в день можуть заповнити добову потребу твого організму в цинку. Цей елемент бере участь в роботі тих областей головного мозку, які відповідають за інстинкти, сон, пам'ять і емоції.

Жирна риба

Омега-3 жирні кислоти, які необхідні для здорової роботи мозку. Ось чому їх запас можна поповнити тільки за допомогою певної їжі. Жирні кислоти містяться в лняній олії, гарбузовому насінні, соєвих бобах, однак найбільше їх в жирній рибі (лосось, оселедець, скумбрія, форель).

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...