Чи варто бити на сполох, якщо темніє шкіра під прикрасами

Що це - хвороби, пристріт, неякісні вироби?

Буває, що на шкірі залишаються темні сліди після носіння ювелірних прикрас. Поява такого ефекту багато хто пов'язує з псуванням і пристрітом. Люди старшого покоління вважають, що золото відчуває свого власника і змінює свій біохімічний склад, якщо у людини з'являється якесь захворювання. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости пояснюють у чому справа.

Причини можуть виявитися набагато банальніше. Що ж посилює реакцію окислення? Причин для появи обідка на шкірі може бути кілька:

1. Перше, що може впливати на появу темних слідів, це склад сплавів металів в золоті або неякісні вироби з дорогоцінного матеріалу. Саме склад нерідко стає причиною, яка може викликати таку реакцію тіла. У більшості випадків, потемніння на шкірі від тривалого носіння золота ховається саме в складі сплаву. Всі вироби (не тільки біжутерія, а й срібло, і золото вищої проби) містять деяку кількість домішок сторонніх металів. Наприклад, якщо на срібному кільці стоїть 925-я проба, то воно зроблено на 92,5% зі срібла і на 7,5% з домішок. Найчастіше як домішки додають мідь, а вона має властивість окислюватися. В результаті на шкірі й на прикрасі залишаються сліди. Зрозуміло, що чим нижче проба, тим більше міді й тим імовірніше неприємні наслідки. Але не у всіх людей і не у всіх ситуаціях ювелірні прикраси (навіть не вищої якості) темніють і забарвлюють шкіру.

2. Рясне потовиділення. Піт, крім іншого, містить сірковмісні речовини. Вони ж і викликають окислення міді. Підвищене потовиділення може бути через фізичних навантажень, переживань, спеки на вулиці. Але іноді воно викликано різними захворюваннями, в тому числі порушеннями в роботі ендокринної системи. Ефект почорніння шкіри може з'явитися в період стресів або недосипання. Стрес може викликати потіння рук, а це в свою чергу тягне за собою реакцію на золото.

3. Використання косметичних засобів, тобто взаємодія з дешевою косметикою. Тому, якщо у власниці золотої прикраси недавно з'явився новий крем, висновок один - його якість залишає бажати кращого. Або, як варіант, крем містить речовини, які і реагують з золотим виробом. А мочки вух можуть почорніти від дешевого лаку для волосся. Деякі креми, мазі, духи та інші засоби також викликають окислення домішок в дорогоцінних металах.

4. Умови навколишнього середовища. Мають значення і хімічний склад повітря, і вологість навколишнього середовища. У деяких регіонах повітря і ґрунт містять більше сірководню. Також його концентрація збільшена поруч з будівлями, опалювальними нафтопродуктами або кам'яним вугіллям. Тому після переїзду в інше місто ви можете виявити, що ваші звичні прикраси раптом стали темніти.

5. Деякі продукти і ліки. Наприклад, яйця містять сірчисті з'єднання. При збільшенні їх кількості в раціоні змінюється і склад поту. Іноді цього виявляється достатньо, щоб запустити реакцію окислення. Непідтвердженою є версія, що золото чорніє, якщо людина їсть багато м'яса. Деякі вважають, що у любителя м'яса разом з потом виділяється оксид азоту, і воно взаємодіє з міддю і нікелем, які знаходяться в складі прикраси.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...